درمان نازایی با روش ای یو ای iui

افراد زیادی در سنین خاصی تمایل به مادر و پدر شدن دارند، اما بنا به دلایل مختلفی موفق نمی شوند. ناباروری یکی از زوجین می تواند مهم ترین علت این موضوع باشد. در حقیقت نازایی به شرایطی گفته می شود که یک زوج قادر نیستند، به طور طبیعی بعد از گذشت یک سال صاحب فرزند شوند. این مشکل برای زنان و مردانی که به بچه علاقه دارند، می تواند وضعیتی ناخوشایند باشد. خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم به خصوص در حوزه پزشکی، راه های درمانی زیادی برای حل این مشکل به وجود آمده است. درمان نازایی با روش ای یو ای iui به افراد بسیاری کمک کرده تا به راحتی صاحب فرزند شوند. با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل تری از این روش درمانی به دست آورید.

ناباروری می تواند به دلایلی متعددی رخ دهد و سهم زن و مرد در این مسئله کاملا با یکدیگر برابر است. حتی گاهی هر دو آن ها می توانند دچار مشکلات ناباروری باشند و یا اصلا هیچ علت مشخصی برای بچه دار نشدن آن ها پیدا نشود. در هر صورت افراد بعد از مراجعه به پزشک متخصص و تشخیص نازایی باید اقدامات لازم جهت درمان را آغاز کنند، که ای یو ای یکی از روش های موثر برای کمک به باردار شدن می باشد.  

ای یو ای چیست؟

به ربان ساده ای یو ای یکی از شیوه های درمان ناباروری است، که در آن اسپرم را به درون حفره رحم تزریق می کنند. این کار باعث می شود تا احتمال تماس تخمک و اسپرم در محیط داخلی رحم افزایش یابد، تا لقاح صورت بگیرد و شانس بارداری بیشتر شود. درمان نازایی با روش ای یو ای تا به امروز افراد زیادی را به آرزوی بچه دار شدن رسانده است.

درمان نازایی با روش ای یو ای بسیار ساده انجام می شود. این شیوه بدون درد و غیر تهاجمی بوده و نیاز به بیهوشی برای انجام آن نیست. در iui در ابتدا اسپرم گرفته شده را شسته و سپس در درون رحم قرار می دهند. قبل از انجام این روش، پزشک برای بیمار داروهای تحریک کننده تخمک گذاری تجویز می کند تا تخمک گذاری فرد چند برابر قبل شود. میزان مصرف و نوع دارو در افراد مختلف، متفاوت است. با این حال در برخی موارد به تشخیص پزشک این عمل در زمان سیکل طبیعی یعنی بدون نیاز به مصرف داروهای تحریک کننده تخمدان صورت می گیرد.

عمل IUI چگونه انجام می شود؟

در واقع اولین مرحله از درمان نازایی با روش ای یو ای تحریک تخمک گذاری است، که از داروهای محرک تخمدان برای رشد و آزاد سازی فولیکول های بالغ استفاده می کنند. در این زمان ممکن است پزشک برای چند بار درخواست سونوگرافی و آزمایش خون داشته باشد تا وضعیت بیمار را کنترل نماید. معمولا داروهای تحریک کننده تخمک گذاری بین 10 تا 16 روز باید مصرف شوند و هم زمان در این روزها پزشک میزان رشد فولیکول ها را بررسی و ای یو ای را در شرایط مناسب انجام می دهد.

مرحله دیگر ای یو ای جمع آوری اسپرم می باشد، که صبح روز این عمل باید از همسر بیمار گرفته شود. نمونه اسپرم را بعد از شستن، برای قرار دادن در داخل رحم آماده می کنند. آماده سازی اسپرم یک روش آزمایشگاهی است، که با بهره گیری از تکنیک های مخصوص اسپرم های سالم و پر تحرک را جدا می کنند و برای درمان نازایی با روش ای یو ای از آن استفاده می نمایند.

مدت زمان لازم جهت انجام ای یو ای تقریبا بین 15 تا 30 دقیقه است. در این هنگام، بیمار بر روی تخت معاینه می خوابد و پاهای خود را بر روی رکاب تخت قرار می دهد. سپس پزشک با وارد کردن اسپکولوم به واژن بیمار، اسپرم های درون ویال را به وسیله کاتتر که لوله ای باریک و انعطاف پذیر است، در داخل رحم قرار می دهد. بعد از انجام ای یو ای، داروهای هورمونی نظیر پروژسترون تجویز خواهد شد. بیماران بعد از انجام iui هیچ محدودیتی برای فعالیت های روزانه خود نخواهند داشت. تنها لازم است دو هفته بعد از درمان برای اطمینان از موفقیت این روش، تست بارداری انجام شود.

درمان نازایی با روش ای یو ای مناسب چه افرادی است؟

معمولا قبل از اقدام برای انجام ای وی اف، در مواردی پزشکان از این روش درمانی استفاده می کنند. برخی دلایلی که باعث می شود، بیمار نیاز به iui پیدا کند عبارتند از:

زمانی که در آزمایشات انجام شده مرد، تحرک و یا تعداد اسپرم ها کمتر از حد نرمال باشد. همچنین تعداد غیر طبیعی یعنی زیاد بودن اسپرم، حجم منی پایین و از همه مهم تر دیده شدن آنتی اسپرم یا همان آنتی بادی در نمونه از مواردی محسوب می شوند، که نیاز به درمان نازایی با روش ای یو ای دارند. برخی از بیماری های مربوط به زنان همانند آندومتریوز، واژینیسموس، مقدار کم مخاط در دهانه رحم، ترشحات از بین برنده اسپرم در دهانه رحم و همین طور مشکلات تخمک گذاری نیز موجب می شوند، تا پزشک متخصص برای درمان نازایی از روش iui استفاده نماید.

اقدامات لازم جهت درمان نازایی با روش ای یو ای

به طور معمول لازم است حدود 72 ساعت قبل از ای یو ای بیمار نزدیکی نداشته و همچنین اگر علت iui تعداد کم اسپرم باشد، باید 48 ساعت بین آخرین انزال و زمان گرفتن اسپرم فاصله ایجاد شود. اما اگر دلیل ای یو ای مشکلات مربوط به اسپرم نیست، تا 24 ساعت قبل از انجام درمان نیز نزدیکی مشکلی ایجاد نمی کند. البته بعد از ای یو ای بیمار محدودیتی برای نزدیکی نخواهد داشت و ممکن است پزشک نیز این کار را توصیه کند. باید توجه داشت تا چند روز بعد از انجام ای یو ای لکه بینی امری کاملا طبیعی محسوب می شود.

جمع بندی

میزان موفقیت ای یو ای در افراد مختلف، یکسان نیست. به همین دلیل نمی توان درصد دقیقی از آن ذکر کرد. چرا که عوامل متعددی مثل سن، علت نازایی و همچنین داروهای مصرفی برای تخمک گذاری در بالا بردن شانس بارداری موثر هستند. با این حال امروزه ای یو ای، روشی موثر برای درمان نازایی محسوب می شود و افراد زیادی را در دنیا صاحب فرزند کرده است.